Sarmale dukan cu mamaliguta
Aceasta reteta pe care vi-o propun azi se poate consuma in perioada de croaziera, este o reteta sanatoasa si gustoasa care sper sa va placa sis a va fie de ajutor.
Ce ne trebuie:
- o vaza dulce mai maricica
- 500 g carne tocata de pui
- 500 g ciuperci
- un ou
- rosi in bulion
- sare, piper, boia dulce si condimente dupa gust
- 4 linguri tarate de ovaz
Sa trecem la treaba:
Punem vaza la fiert in apa clocotita pentru oparire. Amestecam carnea, ciupercile ,oul, cu 2 linguri de rosi si condimentele pana obtinem o compozitie omogena. Impaturim sarmalele si le pune la fiert pana sa patrund. Cand sunt aproape fierte dam pentru cateva minute oala la cuptor pentru cateva minute.
Pentru mamaliga; punem in apa fierta cu putina sare taratele si amestecam pana obtinem mamaliguta.
Sarmalele se pot sevi atat simple cat si cu mamaliguta in functie de preferintele fiecaruia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu