Am o pofta incredibila de paste asa ca am decis sa-mi prepar cele mai gustoase paste carbonara:). Iata reteta:
Ce ne trebuie:
- 200 grame pancetta (un bacon de calitate va înlocui cu succes garant pancetta)
- 250 grame de spaghetti
- 2-3 ouă (în funcţie de dimeniunea lor)
- 80-100 grame de parmezan ras
- sare
- piper proaspăt macinat, nu foarte fin
- pătrunjel pentru decor
1. Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. Ca regulă generală pastele se fierb în multă apă, cu sare.
2. Se taie cubuleţe pancetta sau baconul şi se rumeneşte uşor în tigaie cu puţin ulei de măsline.
3. Până fierb pastele şi se prăjeşte baconul, răzuiţi brânza (nu neapărat foarte mărunt) şi amestecaţi-o cu gălbenuşurile oualelor. Dacă amestecul este mult prea uscat puteţi adăuga şi puţin albuş. Adăugaţi piper măcinat proaspăt.
4. Strecuraţi pastele şi adăugaţi-le în tigaie peste bacon. Amestecul de paste/bacon trebuie să fie fierbinte. Se toarnă ouăle peste paste şi se amestecă energic. Aici aveţi nevoie de puţină îndemânare sau un ajutor (în fond pastele se mănâncă rar solitar). Pentru a nu transforma pastele într-o mare omletă încorporarea trebuie să fie rapidă şi nedureroasă.
Pastele a la carbonara (care, apropo, nu e o regiune italiană ci pare mai degrabă ilustrarea piperului – ca un cărbune – în paste) se servesc fierbinţi. Cu parmezan ras deasupra. Eventual, dacă vă place, cu un strop de nucşoară care va da o notă picantă pastelor.
Yami...pofta buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu