Roma


joi, 27 septembrie 2012

Soltutia pentru eliminarea definitiva a vergeturilor - Microneedling-ul

Microneedling-ul
- solutia pentru eliminarea vergeturilor-


Se pare ca in sfarsit s-a gasit solutia pentru indepartarea vergeturilor noi dar si pentru o diminuare semnificativa pana la 70% a celor existente, microneedling-ul, o terapie prin ace care este mult mai ieftina dar la fel de eficienta ca si laserele performante cum este Fraxe-ul care este mult prea costisitor.
O veste si mai buna este ca aceasta terapie poate fi efectuata si acasa, fara costurile suplimentare pe care le implica un salon si un medic specialist.

Dar sa vedem ce presupune aceasta terapie:
Terapia cu microace se bazează pe mecanismele de auto-vindecare ale organismului. Corpul dumneavoastră, reacţionează la introducerea acelor la fel cum reacţionează la orice alt obiect care penetrează pielea. Introducerea de ace chrirugicale foarte subţiri este percepută de nervii receptori ai pielii ca un stimul. Acele sunt atât de fine, încât rănirea pielii este nedetectabilă – epidermul rămâne cvasi intact. În schimb, acest stimul nervos transformat în semnale electrice declanşează un proces de vindecare în „cascadă”.Celulele pielii din jurul canalului format prin înţepare eliberează factori de creştere pentru celulele nediferenţiate care se înmulţesc, formează noi celule, fibroblaştii care vor produce mai multe fibre de colagen şi elastină. Sarcina fibroblaştilor este de a migra către leziune pentru a o vindeca (a închide rana, de a o repara cu fibre de colagen şi elastină).

Canalele produse prin înţepare se închid foarte repede, în termen de 1-2 ore, nefiind necesare intervenţii speciale. Transformarea celulelor nediferenţiate în celule necesare vindecării este un proces automat, ca un drum cu sens unic, misiunea finală a procesului este a se forma noi fibre de colagen care se vor integra între fibrele de colagen existente în dermul superior şi care vor „umple” cicatricile atrofice. Efectul se cumulează şi se formează un nou strat de colagen, proces numit neocolagenogeneză.

Celulele endoteliale care căptuşesc pe interior vasele de sânge (mai ales cele din capilare) sunt stimulate să se înmulţească ceea ce duce la formarea de noi vase capilare care vor transporta mai mult sânge în piele pentru o mai bună oxigenare şi hrănire a acesteia. Acest proces se numeşte neoangiogeneză.

Pentru efectuarea acestei terapi se utilizeaza un dermaroller, un aparat de penetrare a pielii cu ace medicinale. Acesta este un dispozitiv de formă cilindrică prevăzută cu 540 micro-ace cu care se pot trata diferite probleme a tegumenului – tratamentul ridurilor, tratamentul cicatricilor, probleme de pigmentaţie, tratamentul vergeturilor, pori dilataţi, anti-ageing.Acest tratament este non invaziv si nu cauzeaza durere.
Procedeul consta in miscarea dus in tor de 4 ori pe verticala si orizontala a dermarolleru-ului pe zona afectata, dupa care se aplica un cotail de substante necesare pentru stimularea producerii de elastina si colagen. Pentru vergeturi se recomanda ca acele folosite sa fie de minim 1,5 mm si maxim 2,5 mm. Tratamentul se efectueaza o data la 6 saptamani, rezultatele apara ina dupa prima aplicare.

Am citit foarte multe depre acest procedeu cum si eu am ceva vergeturi inestetice de care vreau sa scap, si se pare ca multe persoane au fost mutumite de aceasta procedura, e fiind eficienta si la vergeturile albe.
Eu am sa-mi achizitionez un astfel de tratament si va voi posta ce rezultate am. Daca vreti mai multe detalii sau aveti alte nelamuriri poatati un comentariu sau dati like pe faacebook si imi scrieti acolo.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu