Ciorba de burta
Astazi m-am gandit sa postez o ciobita de burta delicioasa facuta de mama mea. E cea mai buna ciorba de burta si vi-o recomand din tot sufletul sa-o incercati.
-1 kg de burta de vita nefiarta
- o bucata buna de carne de vita si un os de vita
- un picior de porc
-o ceapa mica
-2 morcovi
- o bucata de telina si de pastranac
- 2 feli telina
- cateva boabe de piper
- 300 ml iaurt gras
- cativa catei de usturoi
-o jumatate de ardei murat in otet
-2 foi de dafin
-2-3 galbenusuri de ou
Sa trecem la treaba:
Spalam bine burta si carnea si le punem la fiert impreuna cu legumele, adaugand de la inceput putina sare si boabele de piper si aproximativ 4 l de apa. Eu le-am fiert in oala sub presiune timp de 70 de minute de cand am inchis supapa. Strecuram apoi supa obtinuta si o punem din nou la fiert, adaugand burta taiata feliute si 1-2 foi de dafin. Dupa ce a clocotit cateva minute, adaugam usturoiul ( eu ca sa fie foarte fin in fac cu blenderul cu putina supa si iese ca o pasta fina ). Dupa ce am pus usturoiul cand incepe sa cocoteasca inchidem focul. Adaugam imediat ardeiul din otet taiat fasii subtiri ( ii da gust foarte bun si un aspect placut ) si o jumatate de morcov fiert dat pe razatoarea mica. Separat intr-un bol batem iaurtul cu galbenusurile si le adaugam in ciorba cand aceasta s-a racorit sa nu se adune si sa formeze flocoane. Mai dregem cu sare si punem 1-2 linguri de otet in care am murat ardeii iuti ( daca aveti asa ceva la indemana ) si turnam peste 2 linguri de ulei in care am calit cateva minute morcov crud dat pe razatoare , ii da o culoare nemaipomenita ciorbei de burta, ma bucur de acesat tips culinar descoperit..
Se serveste calda cu o bucata buna de paine si cu ardei iute, pentru iubitorii acestui fel de mancare este un rasfat de fiecare data.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu