Roma


luni, 27 februarie 2012

Retete regim Oshawa

Retete regim Oshawa

Iata cateva retete care sa va ajute sa tineti mai usor aceast regim miraculos. Si cum tot este postul Pastelui o detoxifiere a organismului prin acest regim este minunata.

1.Grâu, copt:
Se spală foarte bine grâul şi se pune în tigaie. Se pune pe foc puternic şi se amestecă în continuu cu o lingură de lemn. Este foarte important ca focul să fie puternic, pentru ca bobul să devină crocant şi nu tare. Se coace până când boabele de grâu plesnesc toate şi îşi schimbă uşor culoarea. Se verifică dacă grâul a devenit crocant şi uşor de mestecat. Trebuie să aveţi grijă să îlindepartati de pe foc înainte de a se arde, deoarece începe foarte rapid să se închidă la culoare după ce s-a evaporat apa din boabele de grâu.

2.Terci de grâu şi orez
Se pune apă la fiert. Când clocoteşte, se toarnă, de sus, făină din grâu integral şi făină de orez, până se obţine o consistenţă de mămăligă moale. Atenţie! Şi grâul şi orezul se umflă la fiert, astfel încât va trebui să lăsaţi compoziţia mai moale şi să nu puneţi prea multă făină. Se fierbe circa 20-30 de minute, amestecând din când în când. Se poate realiza şi numai din făină de grâu sau numai din făină de orez.

3.Turtiţe din grâu
A se folosi faina integrala(faine care contine si taratele). Se face o cocă din apă şi făină de grâu complet( sa includa si germenii de grau), care trebuie să fie elastică, nici prea moale, nici prea tare. Se lasă cca. 2 ore să stea, până ce glutenul din făină face priză, după care se fac turtiţe care se coc fie în tigaie, fără ulei, la foc mic, fie în cuptor (care a fost încins din timp), iar tava în care se pun turtiţele sau covrigeii trebuie să fie şi ea fierbinte.
Dacă se coc în tigaie, se recomandă ca turtiţele să fie cât mai subţiri. La cuptor se pot face covrigi, batoane sau orice alte forme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu