Roma


joi, 27 septembrie 2012

Epilare definitiva cu SPL
-metoda revolutioanara care te scapa de par definitiv-

Nimanui nu-i place o piele paroasa si inestetica si de aceea apelam la tot felul de metode de epilarea care mai de care mai dureroase, incomode si inestetice care au rezultate pe o perioada scurta de timp si dupa iar trebuie reluate. Dar gata cu chinurile inutile s-a gasit o metoda care promite sa ne scape de parul nedori definitiv. Dar sa vedem despre ce este vorba:
Prin tratamentul de epilare definitiva se obtine distrugerea permanenta a radacinilor de par (foliculilor) in procent maxim posibil de atins de 90-95% pentru femei si 70-75% pentru barbati, cu variatii pentru fiecare zona a corpului.
Lumina intens pulsata patrunde in piele si este absorbita de melanina din firele de par. Aceasta lumina puternica, tinteste cu precizie fara a leza epiderma, ridica temperatura firului de par pana la 72 grade, conduce apoi caldura catre radacina parului (folicul), unde temperatura ajunge la 40-42 grade. In acest fel, foliculul lezat se distruge, devine incapabil sa mai produca fire de par, se usuca si moare. Acesta este eliminat printr-un proces fiziologic de catre sistemul imun in mod gradual producand permanenta sa disparitie si inlocuirea cu tesut non-functional. Sute de foliculi de par sunt astfel anihilati cu fiecare impuls de lumina. Aceste fire de par tratate prin metoda de epilare definitiva SPL cad in aproximativ 7-15 zile, ritmul de eliminare difera de la persoana la persoana.
De cate sedinte SPL avem nevoie? Cat timp dureaza o sedinta de epilare definitiva?
In cursul consultatiei gratuite ce precede initierea tratamentului vi se va face o evaluare a numarului de sedinte recomandate, ce tine cont de mai multe variabile.
Rezultatele si numarul sedintelor depind de:
- culoarea pielii,
- culoarea si grosimea firului de par,
- adancimea la care sunt radacinile,
- ciclul de crestere al parului,
- zona de tratament,
- factorii genetici individuali,
- intensitatea luminii setate,
- modalitatea de epilare a pacientei.

Firul de par are 3 faze de crestere: faza de crestere activa - anagen, faza de regresie, cand cresterea este oprita – catagen si faza de pauza, cand parul este in pregatire pentru o noua crestere - telogen.
Ca toate celelalte metode care folosesc lumina pentru reducerea parului (laser sau IPL), tratamentul este eficient doar in faza anagena. La un anumit moment, numai un anumit procent de foliculi se afla in faza de crestere activa; de aceea tratamentul va necesita cateva proceduri efectuate la 4 saptamani una de cealalta, pentru a fi cat mai eficient.
Este dificil sa spunem un numar exact de sedinte, fiecare persoana este unica, astfel incat, riguros stiintific este a nu se generaliza numarul necesar de sedinte pentru definitivarea tratamentului.
In plus, exista cicluri diferite de crestere a firului de par! De exemplu, axilele au un alt ciclu de crestere a firului de par fata de mustata sau gambe, motiv pentru care nu te poti apropia de finalul tratamentului dupa acelasi numar de sedinte.
Putem insa mentiona un numar estimativ de sedinte comun pentru toate zonele corpului. In medie, este nevoie de 6-8 sedinte. Multiple sesiuni de tratament sunt necesare pentru ca gradul de clereance (de curatare a zonei) sa se apropie de maximum posibil.
Sedintele pot dura de la cateva minute pana la ceva mai mult de o ora, in functie de suprafata ce urmeaza a fi tratata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu